Bruggen, Torens en Kastelen of het open museum van Andros!

U hoeft geen wetenschapper of kunstenaar te zijn om alle sprookjes van kunstwerken verspreid over het eiland te ontdekken. Volg gewoon Andros Routes, hier komt u tijdens de wandelingen de eeuwenlange evolutie van de lokale architectuur tegen. Inspiratie volgt daarna!

"Xerolithia" is de “Gipsplaat”-techniek waarbij stenen elkaar sluiten en er geen bindmateriaal wordt gebruikt bij de constructie van muren, bruggen, enzovoort. Soortgelijke technieken komen over de hele wereld voor.

Verschillende technieken leiden tot resultaat, zoals de prachtige stenen torens en kastelen van Andros, waarvan enkelen hieronder worden benoemd:

De toren van Bisti (Mouvelas) in Stenies, Andros, is een van de meest onderscheidende en herkenbare symbolen van het eiland. Het werd gebouwd om een van de meest prominente families en haar activiteiten te huisvesten en te beschermen. De toren is al lange tijd verlaten en dreigt hierdoor in te storten.

PSX 20180531 225541

Lower Castle (Lager kasteel) in Andros-stad was ooit een van de belangrijkste kastelen in de Egeïsche Zee, gebouwd door de Venetianen. Tegenwoordig is het verwoest, hoewel het nog steeds een van de toeristische attracties van het eiland is. De naam van het kasteel is "Kato Kastro" in het Grieks, wat lager kasteel betekent om het te onderscheiden van het andere grote kasteel van Andros: Upper Castle (het bovenste kasteel) of het kasteel van Faneromeni.

PSX_20190111_174938

Kasteel Faneromeni was het grootste middeleeuwse stadsfort van Andros. Het is gebouwd op een plateau met een zeer goede natuurlijke versterking. Over het algemeen wordt het beschouwd als een Venetiaans, hoewel het mogelijk is dat er sinds de Byzantijnse periode al een nederzetting bestond.

1508785324615

De toren van Agios Petros is een oude toren die tot het einde van de Byzantijnse periode in gebruik was. Waarschijnlijk is het gebouwd tijdens de Hellenistische periode, hoewel er elementen zijn die lijken op Myceense of Minoïsche constructies.

Gebogen stenen bruggen, monumenten van volksarchitectuur, zijn in volledige harmonie met het natuurlijke landschap. Griekenland zit vol met dergelijke bruggen, zowel op de eilanden als op het vasteland. De volgende bruggen zijn zeker een bezoekje waard:
1. Vourkoti & Achla rivier (Andros Route No 6)
2. Stihiomeni in Mesaria (Andros Route No )
3. Lower Castle (Lager Kasteel) in de stad Andros
4. Aidonia (Andros Route No 4)
5. Epaminondas-brug (dorp Arni) (Andros Route No 12)
6. Episkopio (brug van liefde)
7. Dipotamata (Andros Route No 3)

Zoek